DET Å FÅ EN NY FAR SOM IKKE ER HELT NY

Det har vært litt av en omstilling etter at det viste seg at faren til Alf-Gunder også er min far. Må si det er med blandende følelser at jeg kaller dette vesenet far. For dere som har fulgt med på bloggen så vil dere sikkert skjønne hva jeg mener. 

Uvilkårlig ser jeg etter likheter. Og det verste er at når man leter etter sånt, så finner man det. Grøss og gru, sier jeg bare.

Jeg har for eksempel funnet ut at jeg har arvet noen føflekker og hakepartiet. Gangerlag og bevegelser kan jeg ikke uttale meg om for han sitter jo i rullestol. Jeg har aldri sett mannen bevege seg annet enn at han snurrer på de hjula. 

Alf-Gunder mente vi skulle finne ut av det, så han var i vedskjulet og fant en gammel rokk som bestemora hans hadde hatt. Så ville han ha meg til å sveive rundt det hjulet på rokken med handa, bare for å se om jeg triller hjul på samme måte som faren vår. Men Alf-Gunder er så innmari lett å avlede når det er bevegelser i området, så når det hjulet begynte å snurre, stirra han bare inn mot midten og glemte å se på armen min.


Jeg spurte mutteren om jeg har noen likheter med fattern som hun vet om, men hun hadde jo bare ligget med fyren så det VIL hun jo ikke vite. Greit nok.

Alf-Gunder og jeg har jo mange likheter, sikkert både arv- og miljøbaserte sådanne. Vi liker de samme tingene - øl og grandiosa. Vi snakker om de samme tingene - damer, øl og grandiosa. Vi har de samme hobbyene - bilmekking, øl og grandiosa.  

Faren til Alf-Gunder, eller oss da, er så dement at han skjønner ikke det spøtt av det hele. Han har ikke visst at jeg var sønnen hans heller. Vi prøvde å forklare ham det, men det var nytteløst. Fyren vet jo knapt at Alf-Gunder, som har vokst opp med fyren, er sønnen.


Alf-Gunder ville ikke vi skulle rippe opp i det mer. Han tenkte at hvis vi holdt på sånn at gamlingen skjønner at han har hatt seg med mutteren, kan han få slag eller sprutbrekninger og dø av propp eller dehydrering.

Det tror jeg ikke er umulig, faktisk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Sykkylven

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bor i campingvogn i hagen til muttern.

Kategorier

Arkiv

hits