OM VÅRT NYE HJEMSTED - VIDEOBLOGGDa er vi kommet fram til Rødøy kommune og Tjongsfjord. Vi kom med siste ferge i går kveld, og parkerte like godt i Jektvik utenfor noe som så ut som ei skole for natta. Alf-Gunder mener å ha lest noe om at Hans-Olav Lahlum vokste opp her, og antagelig har gått på denne skola. Han ble veldig høytidsstemt av det, og gikk rundt og tok på veggene og dørhåndtakene og sa sånn "Her har han gått!" Jeg er ikke så opptatt av Lahlum, men lot Alfern få ha sin høytidsstemte stund. I alle fall helt til faren hans ville pisse. Det må han ha hjelp til, så da avbrøt jeg Alf-Gunders nærmest religiøse beundring av skolen der Lahlum har sprunget ut og inn mellom timer og friminutt.

"Hjelp ham å pisse sjøl, for faen! Han er like mye DIN far!" ropte Alf-Gunder. Jepp. Der er vi i gang. Det eneste jeg arver er ansvaret for å bære bekken og å pusse gebiss.

Etter at Alf-Gunder hadde strøket på alle veggene på hele Jektvik skole og far hadde fått klemt av seg noe piss, kjørte vi videre til Tjongsfjord. Tjongsfjord har visstnok ikke avlet noen sjakk-genier eller forfattere så vidt jeg har skjønt. Men du verden de har avlet fram mange rundballer.

Vi hadde en avtale med revylederen om at vi skulle få bo hos en fyr som het Urskog. Tror det var det. Vi fikk en veibeskrivelse som ikke lignet noe annet jeg har opplevd. Denne kommunen har så visst ikke fått på plass dette med gatenavn! Det var antall kryss, veibredde eller husfarger det gikk på.

Etter at vi hadde kjørt forbi ei kirke og videre forbi et kryss der det sto noe om omsorgssenter bar det videre ut langs kysten. Det var ikke et levende vesen å se noen steder. Eller jo, et sted sprang ei katte over veien. Etter å ha tatt av til høyre to ganger og så en gang til venstre, kom vi fram til et hus midt i ei lysning i skogen.

Vel framme ble vi tatt imot av Herr Urskog og hans fru. Greie folk, det. Vi parkerte vogna og fikk vekket muttern som hadde sovna bare på tur fra Jektvik og hit. Så var det fattern. Vi fant ikke rullestolen så vi måtte bære ham inn i vogna. Har lagt til en videosnutt om det over. Hvis dere lurer på hvorfor han har oljehyr og bare lår så er det fordi vi rett og slett ikke gadd å ta ham mer ut på do, så vi hyra like godt på ham tette klær. Men så måtte vi dra ham litt gjennom snøen før vi tok ham inn i vogna, derfor måtte buksene av.

Vel vel. Her er da vårt nye hjemsted. Vår nye start i livet. Som familie. Som nordlendinger. Faen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Sykkylven

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bor i campingvogn i hagen til muttern.

Kategorier

Arkiv

hits