VINTERBALL

Jeg er ikke noen racer på å arrangere fester for andre enn meg sjøl og Alf-Gunder, men her om dagen ble vi enige om å arrangere vinterball.

 

Alf-Gunder inviterte muttern og fattern også fra gamlehjemmet, så han henta dem tidligere på dagen mens jeg rydda i vogna.

Da han kom tilbake ble han litt hissig fordi han mente at vi måtte ha vinterball-greia ute. Jeg sa jo som sant var at det er skrekkelig kaldt, og det er jo ikke noe moro å gå stivpynta med slips og finsko å fryse på skaresnø og hålke.

Alf-Gunder så forundret på meg ei lang stund. "Skal du pynte deg for å spille ball?"

Det var da jeg skjønte at Alf-Gunder tror vinterball er et ballspill. Det er jo like greit det, så jeg gikk med på å spille mot ham og muttern. Jeg plasserte fattern i mål på min side og gikk inn for en lang pasning på venstre side.

Det jeg ikke hadde tatt med i beregningen var at fattern som er gammel sjømann og helt vannvittig dement, assosierer absolutt ALT som skjer til livet på havet. Da han så nettet omkring seg, trodde han for alvor at det var et fiskegarn og at vi var gått lukt til bunns med mann og mus. Det hjalp ikke at jeg ristet i gubben og ropte "Kjenner du ikke at du puster, din gjøk!" Han remjet og skrek av sine lungers kraft, så det pusteargumentet mitt falt i fisk, for å si det sånn.

Det var da selveste havfruen fra helvete dukket opp. Muttern kom inn fra intet, kasta ballen litt opp i lufta og klinka til den med et brassespark sportsverden aldri har sett maken til. Hun har lår som Erna Solberg bare kan drømme om, og den kraften hun brukte på den ballen vil ikke kunne måles på dagens instrumenter. Ingen SÅ ballen engang, før den satt klint mellom fatterns gebiss, vippa han og rullestolen bak og innenfor målstanga.

Alf-Gunder og muttern jubla over at de hadde vunnet vinterballet, og mine argumenter om at jeg ikke hadde kommet meg å banen engang på grunn av en halvgal og innbilt druknende keeper gikk ikke inn.

 

Jeg skal aldri arrangere vinterball mer. Pokker heller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits