LAVINEHØNA MAGDA

I dag har jeg fått bekreftet at Magda er den klokeste høna jeg veit om! Tror dere ikke hun utmerket seg som ei ypperlig lavine-høne!

Jeg skulle bare lufte henne litt, og så tok jeg henne med utenfor vogna sånn at hun kunne spankulere rundt der i snøslapset og kanskje legge et egg eller to.

Plutselig sto hun og hakket i noe svart som lå på bakken ? og gjett hva det var! Jo, det var pengeboka til Alf-Gunder, den han mista under pissinga i går. Han ble jo kjempeglad for at den var kommet til rette, og ville selvfølgelig vise Magda sin takknemmlighet. Han sprang etter henne for å gi henne en klem, men nå er hun ikke så veldig flink til å uttrykke følelser så hun la på sprang og klukket og flakset langt av gårde.

Jeg ble litt irritert og ropte til Alf-Gunder at han må slutte å være så innmari nærgående, og at ikke alle liker kroppskontakt. Akkurat idet jeg ropte de tingene der kom fru Urskog ut på trappa for å riste ei matte. Hun måtte jo tro at det var MEG Alf-Gunder hadde lagt an på, og at jeg hadde fornærmet han på noe vis, så jeg fikk litt trang til å forklare. "Han bare prøvde å klemme høna mi...." sa jeg.

Fruen i huset så på meg en stund før det liksom gikk et lys opp for henne. Hun kom bort og klappet meg på skuldra, så meg dypt inn i øynene og sa noe om at hun hadde sett en programserie om sånne som meg på TV her før jul, noe om feil kropper og sånn. Hun ønsket meg lykke til, sa sånn "stå på", og at hun uansett støttet meg og noe dilldall. Jeg skjønte ikke så mye egentlig, men tenkte at hun kanskje mente at Magda er en lavinehund i en hønekropp, og at jeg burde ta på alvor de lavine egenskapene til Magda.

SÅ, nå skal jeg melde henne på kurs. Det MÅ jo være kurs for lavinedyr i Nord-Norge med alt det været de har her.Magda, min due. Med tønne, rundt hue.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits