OPPRØR PÅ GAMLEHJEMMET

I går kveld ble jeg oppringt av hun lederen på gamlehjemmet. Hun var veldig opprørt og ba meg komme omgående for å ta meg av mutter?n, for hun hadde virkelig slått seg vrang. Jeg kastet meg i bilen og kjørte innover.

Da jeg kom inn på rommet til muttern sto hun i senga og kurholdt et helt brød tett inntil brystet, mens fattern satt og flerret tenner. Han så fryktelig merkelig ut, og ved nærmere øyensyn viste det seg at han hadde gebisset bak-fram, med fortenna bak i ganen og jekslene ut mellom de tynne, bleke leppene.

Det viste seg at muttern hadde vært på kjøkkenet og rappa brødet, og smuglet det inn på rommet for å kose seg alene med det. Siden hun og fattern bor på samme rom, hadde jo han sett godbiten og slått kloa i den etter å ha trøttet henne ut ved å jage henne rundt i rommet.

Han har fått ny elektrisk rullestol fra hjelpemiddelsentralen, og selv om han bruker begreper som styrbord, babord, forut og akterut så har han innmari god kontroll på spakene. Han hadde til slutt fått tvunget muttern opp i et hjørne og klappet tak i brødet. Hun hadde deretter satt ham midlertidig ut av spill ved å røske gebisset ut av kjeften hans sånn at han ikke skulle klare å ta biter av byttet.

Han hadde resignert og godtatt at de byttet gjestand, han gjorde jo ingenting med et brød uten å ha tenner. Men, om han er god med de spakene, så er han tilsvarende dårlig med det gebisset, og hadde kilt det fast bak-fram. Nå satt han altså der med tenna i revers og kunne verken spise, drikke eller snakke, mens muttern hadde sett sitt snitt til å kjempe til seg brødet og rømme opp i senga. Dette hadde selvfølgelig tirret ham opp igjen og nå satt han og ga henne et olmt blikk, men kunne heller ikke gjøre så mye annet.

Jeg vurderte situasjonen som relativt stabil slik jeg kjenner dem begge to, og spurte hun lederen hva som egentlig var problemet. Hun mente at de kunne jo ikke holde på sånn, vi måtte jo ta det brødet, få muttern ned av senga, snu tenna på gamlingen og få roet dem ned.

"Hvorfor?" spurte jeg. "Det er da rolig nok nå. Får de holde denne stillingen så har dere ro og orden i uoverskuelig framtid!" sa jeg og kjørte hjem.

Konfliktløsning er nemlig veldig oppskrytt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits