MUTTER LAGER OPPSTYR MED SKILLEPINNE

Dere vet sånne skillepinner de bruker i kassene på butkker? De der man legger mellom sine egne varer og neste kunde sine varer? Sist vi hadde med muttern til Våga på Bunnpris hadde hun rappa med seg en sånn. Vi visste ikke noe om det før her i ettermiddag da lederen på gamlehjemmet ringte og ville ha en alvorlig samtale.

 

Det hadde seg sånn at de hadde satt seg ned for å innta middag i spisesalen. Etter hvert som de hadde satt på bordet, hadde muttern dratt alt av kommer og serveringsfat nærmere seg, og så hadde hun tatt fram skillepinnen og lagt den mellom seg og dama som satt på sia av henne.

Da de andre ville for syne seg, hadde hun bare avfeid dem med at alt på hennes side av skillepinnen skulle de ligge langt faen unna.

Det ble jo et himla oppstyr, sultne folk som klorte henne med de knokete fingrene og truet med å slippe gebissene sine i hennes vannglass. Det toppet seg da en av de andre beboerne, ei dame som nettopp hadde fått rullet opp håret, tok ut en av de pinnene som man stikker gjennom de rullene og stakk muttern i øyet med den.

Til straff for at hun hadde laget så mye tull ved matbordet ble hun lagt i senga og fikk bare intravenøsnæring til middag. Det er jo ikke akkurat noe å kose seg med, så da jeg kom sørget jeg for at hun i alle fall fikk en kopp kaffe til saltvannsposen. Hun skammet seg litt der hun satt med kanyle i armen og inntok dagens middag mens hun ventet på at kaffen skulle bli lunken så hun kunne drikke den.

"Du kan jo ikke legge skillepinne på middagsbordet muttern. Det må du jo forstå. Hvorfor gjorde du det?" spurte jeg.

"Har du sett hvor grådige sånne gamlinger er?" spurte hun opphisset. Ja jøss, det har jeg da. Hun er jo en av dem. Det er jo en grunn til at jeg flytta ut i campingvogna for årevis siden, for å si det sånn.

Jeg prøvde å få fatt i skillepinnen, men den nekta hun å gi fra seg. Hun ville legge den på gulvet mellom sin og fatterns seng.

 

Det tror jeg kan være greit. Håper de ikke trenger den på Bunnpris med det første.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits