MUTTERN VIL GOOGLES

I dag var vi og besøkte muttern og fattern på gamlehjemmet. Vi satt der og drakk lunken kaffe og trakk inn den sure lukta av bleier og gamle møbler, og så plutselig fikk muttern en sånn super ide som ingen andre synes er så super.

 

"Bjarne-Rune, kan ikke du google meg?" spurte muttern. Jeg tenkte at herregud, hun er jo ikke kjent for noe som helst, tror ikke hun er registrert i noen steder. Nullskatteyter som hun er, ikke har hun egen mobil og står knapt nok i folkeregisteret. Eneste stedet jeg kan tenke meg at hun kunne dukke  opp er på WWF sine sider om truede dyrearter.

Jeg sa til henne alt det der, med unntak av det om dyreartene. "Nei, ikke sånn Bjarne-Rune, du skal ikke søke opp meg på nett, det er JEG som skal være google! Du skal spørre meg om ting! Og så skal jeg komme med svar og opplysninger!"

"Hva faen skal jeg spørre deg om????" spurte jeg. Hun har jo aldri vært noe orakel, og jeg har sant og si ikke minne av at jeg har spurt henne om noe her i livet, annet enn når det blir middag og sånt. Andre ting bruker jeg jo ikke henne til, men heller? ja, google, for eksempel.

"Spør om hva som helst!" sa hun selvsikkert. Det viste seg at dama har lånt til seg en bunke ukeblader og lest seg opp på 20 spørsmål-sidene og dermed fått for seg at hun er dritgo på allmennkunnskaper.

Jeg leste en gang sånne spørsmål da jeg satt og venta på legekontoret, og husket at det første spørsmålet alltid var "Hvem er dette" og så var det et bilde av en eller annen kjendis.

"Okei okei, hvem er dette?" sa jeg.

"Hvem da?" spurte hu.

"Vet da faen ikke jeg, men det er et spørsmål som bruker å være med." sa jeg.

Hun var veldig misfornøyd med at det ikke fulgte med noen bilder til oppgaven og nektet å svare. Hun ville heller ha spørsmål fra samfunnet generelt sa hun. Så da spurte jeg hvor mange innbyggere det er i Benin.

"Hvordan kan JEG vite det?" spurte hun opprørt og så høyt at fattern veltet kaffekoppen i fanget og brant seg på kneet.

"Vel, det er du som påstår at du er så oppegående at vi kan bruke deg som google." sa jeg.

På dette tidspunktet kom en av pleierne inn og ba oss dra fordi det alltid blir så mye bråk når vi er der.

 

"Vel, det er ikke jeg. Det er denne forbanna søkemotoren her som bråker så jævlig! Kanskje den har frieksos!" sa jeg.


Bildet er lånt på Kvasir.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits