SKUDDÅRSDAG

I morges påsto Alf-Gunder at det er skuddårsdag i dag. Jeg sjekka kalenderen og så at det er den 4. februar. Jeg trodde jeg skjønte hva han siktet til, og sa at det er hvert 4. år det er skuddår, ikke hver 4. februar.

«Bjarne-Rune jeg er jo ikke idiot heller!» sa han. «Jeg vet da at det er bare hvert 4 år, men hvordan kan noen påstå at det absolutt er den 29. dagen som er overflødig? Det kan like godt være den 4. Eller den 13. for den saks skyld.»

Jeg tenkte litt på det. En dag er en dag, og det er jo mennesker som har nummerert de dagene med tall og månede-navn, så han har jo rett. Kanskje det som skjer den 29. februar ville skjedd uansett, bare på den 28. dersom det ikke hadde vært den 29.?

Men så kom jeg på at det ikke engang er skuddår i år. Det sa jeg til Alf-Gunder.

«Jaha!» sa han med en bedrevitende mine. «Og hvem sier det? Kanskje det er nettopp det det er.» Jeg tenkte at dette blir en av de frokostene der han skal krangle om for lengst innførte seder og skikker som er akseptert over hele verden. De frokostene er ofte noe piss.

Han tygget og snakket om tid som kommer og går uansett om folk kaller den januar eller 25 eller torsdag eller skuddår. Han argumenterte med at dyr også vet om det er natt, og de bryr seg langt faen i kalendere og den slags.

«Og dessuten Bjarne-Rune, så burde det vært skuddår hvert 5. år. Da hadde det vært lettere å huske om det er skuddår eller ikke, det kunne vært på de årene som slutter på 0 og 5.»

Joda, det ville vært mye lurere, det er jeg enig i. Vi skal skrive til noen som har med tid å gjøre og søke om patent på 5-års syklus på skuddårs-ordningen.

Hvem har med sånt å gjøre? Urmakere?


Denne ufullstendige kalenderen er lånt på google.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits