MUTTERNS BREV TIL KONGEN

Herregud altså. I formiddag skulle jeg nesten ha ønsket at vi hadde jobb. Det kan være både og å 5være ledig og klar til utrykning til enhver tid, når man har sånne familiemedlemmer som vi har.

 

De ringte fra gamlehjemmet og sa at jeg måtte komme med en gang for muttern hadde satt seg fore at hun skulle reise til Oslo og møte selveste Kong Harald.

Jeg tenkte at nå har dama blitt dement. Jeg har nemlig hørt at gamlinger som havner på hjem kan bli påvirka av hverandre. Ikke at det smitter, men de blir ikke stimulert liksom, fordi alle de andre sitter der og snakker tull og pølsevev.

Jeg ble på en måte litt letta over at hun ikke var blitt dement. For det var hun ikke, det var bare en av hennes ideer igjen. Det viste seg at etter den google-seansen vi hadde hatt her forleden så hadde hun vært inne på kontoret til sjefen og surfa på nettet. Hun hadde googla navnet sitt, og det kom ikke opp en dritt. Dermed hadde hun fått for seg at hun burde få møte Kongen.

"Kongen, Bjarne-Rune, han bruker å gi lisens til folk i alle samfunnslag. Han har invitert fiskere og bønder og horer, men jeg har aldri hørt at han har invitert folk som er så anonyme at de ikke kan googles engang!"

"Det heter audiens." sa jeg. Jeg tenkte at dersom hun skulle glimte til å få dette idiotiske innfallet til å gå gjennom så kunne det være greit at hun i alle fall visste det.

Og nå ville hun altså til kongen og gi sin gruppe av folket et ansikt. De som ikke kan googles. De som ikke har egen telefon, ikke kommer på skattelistene, ikke kommer i lokalavisen på bursdagene sine, ikke har såpass som et ørlite rulleblad engang. Hun vil rett og slett møte Kongen uten grunn. Alle som møter kongen har en grunn. De har GJORT noe. Reddet noen, holdt på med noe i 75 år eller levd i et helvete. Muttern har ikke gjort noe av dette. Hun vil at Kongen skal få møte noen som ikke har noen grunn til å møte ham.

"Kjære Herr Konge" skrev hun. "Jeg vi aller nådigst la deg møte meg siden jeg har ikke gjort noe. Noen av dine landsmenn har ikke det, nemlig. Men vi er her, og jeg vil gi oss et ansikt utad. PS! Det nytter ikke å google meg."

 

Herregud altså.


Bildet er tatt på google. Men det er neppe de som eier det heller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits