LIGNING MED TO UKJENTE

I dag var Alf-Gunder litt dårlig i magen, så vi tilbrakte dagen i vogna. Det gjør vi jo ofte uansett, men når noen er syk så føler man liksom at det er litt ekstra koselig.

 

Alf-Gunder fikk for seg i dag at han skulle regne matematikk mellom do-rundene. Jeg skulle lage stykker, og han skulle regne dem ut. Han lette opp papir og blyant og la foran meg.

Jeg mente at det var bedre å trene på hoderegning. «Hva er vitsen med det? Jeg vet da hvor mange hoder jeg har!» sa han og stakk på do for tredje gang den dagen.

Først laget jeg litt enkle stykker med pluss og minus, og etterhvert deling og ganging. Han slet litt da, Alf-Gunder. Jeg så at han slet for han begynte å stønne og klø seg mer i hodet og sånt. Og øyenbrynene trakk seg veldig ned i øynene.

«Kan du regne ligninger med to ukjente?» spurte jeg. Jeg angret litt med det samme, for sant og si kan jeg det ikke selv, så jeg vet ikke engang hvordan man lager et sånt stykke, langt mindre regne det og kanskje vise noen hvordan man regner det.

«Nå nei du Bjarne-Rune, vet du hva?» sa han. «Hvis jeg absolutt skal regne matte så vil jeg enten gjøre det helt alene, eller sammen med noen jeg kjenner.»

Jeg er litt enig i at regning ikke er noe man skal gjøre sammen med andre, og slett ikke ukjente.
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits