EN DAG PÅ TEKNISK ETAT

I dag skulle vi være på Teknisk Etat. Dette var noe som hun der gamlehjemssjefen hadde foreslått for mannen sin som er teknisk sjef. Vi kommer aldri til å tilgi henne, for maken til arbeidsjern har jeg aldri sett! For et tempo! Vi var helt utslitt etter bare fem minutter.

Det første vi skulle gjøre var å hilse på alle inne på Teknisk Etat. De fleste satt bak kontorpulter, så det så jo rimelig lett ut til å begynne med. Men så kom han der sjefen med to kjeledresser. Dette luktet det uteliv av, og vi fryktet det verste ? med rette.

Denne stormen hadde gjort mye med grøfter og noe greier, så vi fikk i oppdrag å måke fram dreneringer og rette opp brøytestikker som stormen Ole hadde flyttet på. Ole hadde flyttet på alle, så vi måtte innerst i fjorden for å hente hele bunten. I tillegg hadde han blåst refleksbåndet av alle, så vi måtte lime på nye refleksbånd som vi først måtte sy.

Etter en lang og slitsom kaffestund måtte vi ut å røre på oss igjen. Nå skulle vi ut å nivellere. Det vil si å måle ut tomter og få dem rette og sånn. Vi skulle «sette ut høyder» sa teknisk sjef uten noe mer forklaring.

«Sette ut høyder????» sa Alf-Gunder da vi var etterlatt på et gudsforlatt sted med kikkert, målestang og en bunke trepinner. «Hva pokker er det for noe? Det er jo fullt av høyder her!» Han stirret opp mot den ene bakketoppen etter den andre. Vi målte trepinnene og kikket på dem gjennom kikkerten. Deretter spredte vi dem utover på bakken. Det så ut som noen hadde spilt Mikado.

«Jeg begriper ikke at man må være ingeniør for å gjøre dette!» sa Alf-Gunder. Jeg må si meg enig i det, jeg tror det er mye unødvendig lærdom i sånne utdannelsesløp. Vi var veldig fornøyd med innsatsen, og stilte oss selvfølgelig totalt uforstående til de kraftsalvene vi fikk da teknisk sjef kom for å sjekke arbeidet. Det var gutten sin som kunne kjefte! Her kom hele spekteret av alt vi har hørt om og mer til.

«Nå skjønner jeg hvorfor man må være ingeniør!» sa Alf-Gunder. «Et sånt ordforråd må man sikkert gå mange år for å kunne utenat!»


Dette er en mann som nivellerer. Bildet er tatt fra google så jeg aner ikke hvem det er. Ikke meg, i alle fall.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits