RIDESKOLE

I dag var vi på rideskole. Ei dame med hester har skrevet at hun var interessert i å starte rideskole, og det syntes jo vi var veldig moro. Eller, Alf-Gunder syntes nå det. Jeg er mer høne-menneske enn heste-menneske. Alf-Gunder rigget seg til med boots, jeans og rutete skjorte med vest utenpå. Hatt har han jo hele tiden likevel. Han så i grunn mer ut som en trønder enn en cowboy, men jeg sa ikke noe.

Så kjørte vi. Han var så ivrig og spent at jeg måtte kjøre. Hele veien sang han «Lonesome Cowboy» for full hals. Jeg snakket frampå om at han ikke måtte synge så høyt når vi kom dit, for det er jo ikke sikkert verken hestene eller hun dama er så vant med det.

Det viste seg at hun var en ivrig sanger hun også, så etter å ha hilst på Alfern la hun til å sang andrestemmen. Tostemt og hesteinteressert gikk de inn i innhengningen og salte opp. Alf-Gunder steg oppå hesten som han aldri skulle gjort noe annet.

Men så skjedde det! Tror dere ikke at fyren hadde lurt med seg en lekepistol med knallpatroner i! Han satte hælene i flankene på dyret og skjøt vilt omkring seg mens han ropte «Yiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaa!» Hesten rullet med øynene og vrengte overleppa før den satte i gang med århundrets rodeoritt! Skal si dama sluttet å synge! Hun sprang etter for å roe ned hesten mens hun ropte at Alf-Gunder måtte slutte med den skytinga! Jeg har ikke greie på hester, men at de blir rolige under sånne forhold har jeg vanskelig for å tro.

Endelig var pistolen tom for knall, men det var likevel for sent. Hesten gjorde et byks som fikk løsnet helvetes-rytteren fra ryggen og sendte ham i en fin bue over gjerdet og ned i ei grøft. Og dette etter nøyaktig 7,5 sekunder med rodeo ? akkurat et halvt sekund for lite for å gå videre i rodeokamp. De andre hestene de hadde der nektet å komme ut av stallen før vi hadde dratt, og noen flere ridetimer fikk vi slett ikke. Ikke ville hun synge sammen med Alf-Gunder heller.

«Hva tenkte du på?» spurte jeg på hjemturen. «Ville vesten.» svarte Alf-Gunder. Såpass hadde jeg da saktens skjønt, men det var da fryktelig til oppstyr for å leke cowboy i sju sekunder. «Vi er hønebønder vi, Alf-Gunder. Vi er ikke eslet til å holde på med store dyr.» «HVA???? Hadde de et esel også?????» spurte han undrende. «Eh? Sikkert.» sa jeg bare.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits