ZUMBA??????

Her om dagen var vi på trening. Vi hadde hørt at det foregikk trening på bygdas samfunnshus og gymsal. Alf-Gunder liker å spille fotball, så han ville absolutt avgårde. Ikke at han er flink, for han vet ikke forskjell på offside og araber flikkflakk. Jeg hadde bare sånn passe lyst, men etter at han hadde lagt inn gode argumenter for lagsport, sportsånd og trening generelt hadde jeg ikke noe å stille opp med.

Vi storma lokalet iført shorts og t-skjorte, knestrømper og pannebånd. Der sto de ferdig oppstilt, og alle sto i samme retning spredt ut over hele gymsalen. Det er den rareste lagoppstillinga jeg har sett noen gang, men jeg ville ikke blande meg inn i trenernes prioriteringer allerede på første trening.

«Finn dere en plass, og kom gjerne lengre frem alle sammen!» sa hun dama som sto framme i mål. Nå skjønte jeg, vi skulle spille bare mot ett mål. Jammen selvtillit hun dama da, som ville ha 20 stykker lengre fram før hun tok utspark!

Plutselig hørte vi et brak i noen høyttalere på veggen, og det kom noe nymotens musikk som man må være dame eller under 14 for å forstå seg på. Dette var ikke Metallica eller Nazareth, det var sikkert!

Plutselig begynte hele laget å sparke til sidene samtidig. Jeg så ikke en eneste ball, så jeg konkluderte med at de bare sparket i løse lufta. «Det må være oppvarming!» ropte jeg til Alf-Gunder gjennom ståheien. Han prøvde febrilsk å sparke i samme retning som personen både foran og på siden, men han var uheldig og traff begge i ræva, faktisk. De ble litt irriterte og flytta seg litt lengre unna.

Jeg tenkte at når vi skal begynne å drible så kan ikke folk bli pissesur for at man kommer borti dem, liksom, det er ikke god sportsånd. Oppvarminga varte en time. Det var snurring og spark, boksing i lufta og alle slags merkelig bevegelser. Men du verden så varme vi ble, og nå var jeg klar til kamp! Folk begynte å gå til sidene og drakk litt av vannflaskene sine. Endelig begynner vi å dele lag, tenkte jeg. Men tror dere ikke at alle fant fram noen matter som de la utover og satte seg på??

«Herregud Alf-Gunder, tror du vi har vikla oss inn i et rumpefotballag?» Jeg husker jo at vi spilte rumpefotball i gymmen på skola, men jeg trodde ikke det var noe man driver i på divisjonsnivå.

Så kom det rolig musikk, og alle strekte armer og ben rundt seg og i været mens de holdt i lemmer som jeg ikke hadde mulighet til å nå tak i uten å brekke skjelettet i småbiter.

Da jeg kikka til siden hadde Alf-Gunder sovna på matta si. Han snorka som en løve der han lå. Jeg fikk vekket ham da vi var ferdig med å sitte på mattene og skulle spille. Men da begynte alle å kle på seg og takke for seg. Til slutt var det bare meg og Alfern igjen, og hun keepern. «Nå stenger jeg her» sa hun og veiledet oss ut. «Dere er velkommen på zumba neste onsdag også!» Zumba???????

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits