KARNEVAL

I går kveld var det karnevals-elevkveld for elevene på skola. Vi fikk høre om dette bare sånn tilfeldig, og Alf-Gunder var meget ivrig på at vi måtte komme oss av gårde på denne tilstelningen. «Karneval, Bjarne-Rune, det er samba, bare pupper og fine damer!»

 

Det er jo moro, så vi dro av gårde full av pågangsmot og med Hawaii-skjorter for anledningen. Vi dro tidlig for å få med oss starten, og vi hadde fått i oss et par øl hver allerede da vi entret lokalet.

Vi planla at vi skulle sitte og se på damene en stund før vi fant noen vi kunne holde oss bort til. Etter hvert skulle vi imponere med sambasteg og sjarm.

Jeg trodde ikke mine egne øyne når jeg kom inn  ? det var jo bare småunger her! Alle var utkledt som prinsesser, hekser, supermann eller politi, og det var ikke en eneste pupp eller sambarytme å spore.

En forelder kom mot oss og sa det var fint vi kom, for de trengte hjelp til å arrangere dansekonkurranse. «Yessss! Det skal vi fikse!» sa Alf-Gunder og gikk ut på dansegulvet. Jeg skjønte at han ikke hadde sett seg rundt og slett ikke lagt merke til at klientellet her var mellom 6 og 14 år. Alf-Gunder ropte «SAMBAAAAAAAAAAAAA!!!» og svingte seg på gulvet. Ungene trakk til bodene og spiste heller litt godteri og drakk brus mens de bivånet opptrinnet på dansegulvet.

Alf-Gunder begynte nå å spane utover i lokalet, og plutselig sto han helt stille og bare så rundt seg. Han kom strenende mot bordet der jeg satt med huet i henda og ventet på at han skulel oppfatte situasjonen.

«Hva faen er dette, Bjarne-Rune? Det er jo bare unger her?» Joda, jeg bekreftet at jeg hadde oppdaget det for lenge siden. Han begynte å dra i meg for at vi skulle komme oss ut derfra, men da kom akkurat hun forelderen og sa at det ville vært fint om vi kunne organisere elevene og starte konkurransen før de kåret beste kostyme.

Dette hadde verken jeg eller Alf-Gunder det spor lyst til. Så, for første gang i mitt liv, påsto jeg at jeg var mer full enn jeg var. Jeg sa til hun dama at vi var dritfulle begge to, og antagelig måtte kaste opp om bare noen få sekunder.

Skal si hun ryddet veien for hekser og supermenn slik at vi kom oss ut! Det var veldig deilig å komme ut i frisk luft etter den runden. Sånn intens brus-lukt er sannelig ekkel. Og de festene i Tjongsfjord, ja de imponerer ikke!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits