HVEM FAEN TROR DU AT DU ER?

Alf-Gunder har sittet som limt foran TV'n når dette programmet gikk på TV. «Hvem faen tror du at du er» eller hva det heter.

Han ble så inspirert av det programmet at han begynte å lage slektstre. Det var jo et spinkelt tre må man si, han vet jo bare om faren sin, og at mora stakk av da han var ten-åring. Og så har vi jo fått vite at jeg er halvbroren hans, at vi har samme far, liksom.

«Men nå skal vi finne ut mer om slekta vår, Bjarne-Rune! Hvem vi stammer fra!» Jeg er ikke så sikker på om jeg vil vite det, for når sant skal sies ble jeg veldig skuffet over at faren hans viste seg å være min også. Det er ikke absolutt en forelder man drar rundt for å vise fram kan man si, og gudene vet hva slags forfedre dette vesenet kan ha.

«Du må vite det, Bjarne-Rune, at faren vår vokste opp i ytterste nød og fattigdom. Jeg har sett barndomshjemmet hans. Han viste meg det en gang. Det var litt utenfor Sykkylven, mer imot Vassetra, der var det ei bittelita hytte oppe i et tre, og der vokste han opp.»

«I et tre???» spurte jeg forferdet. «Det må jo ha vært ei lekehytte eller noe. De kunne jo ikke bo i et tre!»

Joda, Alf-Gunder påsto hardnakket at faren hadde påstått at dettet var hans barndomshjem. Jeg mener jo enda at det må være en misforståelse. Faren hans hadde nemlig åtte søsken, og mora hadde født alle hjemme, men sin svigermor som jordmor. De bodde sammen med sine svigerforeldre nemlig, besteforeldrene til Alf-Gunder. Ikke faen om jeg tror fire voksne og åtte unger kan bo sammen i et tre.

Og tenk dere de hjemmefødslene! Det måtte jo være som å legge egg i et rede. Dette sa jeg til Alf-Gunder, og han ble veldig tankefull. Nå skjønner han at dette er bare oppspinn tenkte jeg.

«Nei, Bjarne-Rune vet du hva, jeg har ikke hørt at hun la egg. Jeg tror hun fødte levende unger.» 

Greit. Hvis Alf-Gunder er usikker på om forfedrene verpet så er kanskje litt forsking på slekta på sin plass.


Bildet er lånt fra facebook.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits