ALF-GUNDER SKRIVER PÅSKEKRIM

Alf-Gunder har funnet ut at hans skal skrive påskekrim. Han har lest ei bok av Jo Nesbø og et par av Knut Nærum, og han ble faktisk veldig inspirert av det. Han har lyst å kalle boka "Pepperkakemannen" men jeg må si at det jeg har lest til nå av notater inneholder relativt lite pepperkaker.

Det handler om en som kveler en annen. Han har på seg hansker sånn at politiet ikke skal kunne ta fingeravtrykk i fjeset på den drepte, og lister seg inn på gummistøvler.

"Er det ikke bedre om han har på seg sokker?" spurte jeg. "Gummistøvler gnikker mot gulvet hvis de er våte."

"De er ikke våte. De er knusktørre." svarte han bare og skrev videre. 

Morderen skal altså liste seg bort til offeret som ligger og tar en høneblund. "Han bøyde seg over sitt offer og tok et godt tak i nesen og øynene og knep igjen. Da døde han." leste Alf-Gunder. 

"Det er da ingen som dør av å knipe med øynene, Alf-Gunder!" protesterte jeg.

"Å joda, jeg har lest at man får ikke puste hvis man kniper igjen både nesen og øynene på noen."

Jeg prøvde å forklare at det er munn og nese man må gå løs på hvis man skal avvikle noen på den måten. Hvis noen knep meg i nesa og holdt meg for øynene ville jeg jo for pokker bare ha ropt. Ikke for å snakke om at offeret hadde armene fri og sikkert ville bare fiket til morderen. Eller klore og lugge, hvis det var en som foretrakk slike løsninger.

Alf-Gunder ble litt tankefull der han satt. Etter en stund prøvde han forsiktig og knipe seg selv i nesa og lukket øynene forsiktig. Han gapte lenge, så lenge at sikla rant. 

"Du har rett Bjarne-Rune, man dør jo faen ikke av dette! Bare se!" Begeistret satt han og holdt for øyne og nese og følte seg åpenbart riktig vågal der han lekte med døden på en sånn dristig måte.

"Hva var det du sa...nese og munn?" sa han og prøvde å knipe igjen det. Etter en stund sperret han opp øynene og begynte å se passe panisk ut. Jeg gikk bort og røska løs taket hans i nesa og ba han slutte.

"Herregud! Det der er jo livsfarlig, Bjarne-Rune! Hadde ikke du kommet hadde jeg dødd!" 

Jeg kokte litt kaffe og rullet en røyk mens han samlet sammen papirer og notater og kastet det.

"Skal du ikke skrive bok likevel?" spurte jeg.

"Nei. Det er over min begripelse hvordan forfattere gjør research på dødsårsaker uten å stryke med." 

Jeg tror jeg skal gi Alf-Gunder ei enkel bok om rim og regler eller noe. Det er vel sånt han kan skrive uten å gjøre ende på seg om han skulle bli inspirert.
Én kommentar

Anonym

17.04.2015 kl.19:49

Haha, elsker humoren!

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits