22.02.2015

Herregud for et selskap vi har vært i! Fattern hadde bursdag i går, og vi feiret det i dag. Grunnen til det var at han ikke skulle bades før i dag, og jeg bare NEKTER å besøke ham de siste dagene før han bades.

I alle fall, Alf-Gunder og jeg hadde spleisa på presang. Vi kjøpte en cowboyhatt med glitter. Det var det eneste de hadde på Bunnpris. Alf-Gundr syntes det var litt lite så han spedde på med et fargekart over Jotun murmaling fra XL-bygg.

Fattern ble veldig glad for presangen. Han plukket alle de fargede papirlappene løs fra fargekartet og sa at nå skulle det spilles poker!

Ingen av oss andre har vel noensinne spilt verken poker eller andre kortspill med papirbiter fra Jotun, så vi var mildt sagt usikker på reglene.

Fattern delte ut og ropte "Jeg ser deg!" Jeg er usikker på om dette er et uttrykk fra poker eller bridge for jeg er ingen kjenner på området. Jeg bestemte meg for at her var det bare å kjøre på å smelle til med uttrykk fra kortspillverden. Spiller man med demente, så spiler man med demente!

Muttern klarer aldri å spille kort uten å skryte av kortene sine, og nå furtet hun åpenlyst med sukk og stønn over bare å ha fått kjedelige gråblå farger. Alf-Gunder smalt et kort mot gammelrosa i bordet og skrek "Olsen!"

Jeg tok en spansk en og la ut resten av mine kort, de var alle alle fra koksgrå til mer lys grå. Her hadde stokkinga gått fort for seg, det kunne jeg se av det de andre hadde lagt ut også. "Gris!" sa jeg mens jeg hengte tommeltotten over bordkanten.

Men nå ble fattern sinna! "I Havanna spilte vi poker om jentene, men hvor pokker er de?" spurte han. Muttern smilte og fikset håret litt, vel vitende om at hun var den eneste "jenta" i rommet.

"Splitte mine bramseil!" sa fattern og rev i stykker kortene sine. De var alle lyse - fra eggehvit til mer grumset lysgrå. "Dette er den dårligste handa jeg har hatt siden vi fortøyde ved Afrikakysten. Og premien er jo bedriten!" 

Muttern ble sur, men mildnet litt opp da vi spiste kake og drakk litt kaffe. 

Glad det er et år til neste gang. Da tror jeg fattern skal få en brosjyre over stekeovner eller noe. Det kan da umulig inspirere til kortspil...?


Bildet er fra Google. Men jeg er sikker på at de har rappa det fra Jotun.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits