ALF-GUNDERS FISKE-SHOW

Her i kommunen har de tenkt å bygge et digert oppdrettsanlegg. Der skal det avles laks har jeg skjønt. Fisking er jo gøy, så Alf-Gunder og jeg bestemte oss for å kjøre inn til Reppen som det heter for å se på stasen.

Alf-Gunder begynte å lete opp fiskeutstyr, men jeg sa det neppe er lov til å drive med sånt der. "Dette er jo ikke på havet, Alf-Gunder. De bygger jo en diger hall der det skal være bassenger med fisk." sa jeg.

"Shit!" sa han bare, og gikk inn i vogna igjen og hentet en badeball og en rockering. I munnen hadde han ei gymfløyte. Av og til lurer jeg på hvor han plasserer alle disse remediene i den lille vogna, for jeg sverger på at jeg aldri har sett den ballen og de ringene.

"Hva skal du med det der?" spurte jeg. "

"Bjarne-Rune, har du ikke sett sånne delfin-show? Der de fløyter og så hopper det fisk med ball på snuten gjennom de ringene."

Jeg tenkte for meg selv at bak dette fenomenet ligger det nok årevis av knallhard trening. De må jo ha lært disse fiskene dette. Det er jo ikke sånn at man bare midtfjords kan blåse i ei fløyte og så dukker det opp delfiner med ball og rockeringer og gjør ablegøyer. Og dessuten, laks? Kan de sånt?

"Det vet vi ikke før vi har prøvd, Bjarne-Rune!" mente Alf-Gunder.

Da vi kom fram, så det jo mest ut som et krater der det lakse-greiene skulle være. Ikke mye her som minnet om avling på fisk. Det var bare gravemaskiner og bygging. Vi spurte han som er leder der om det gikk an å få hilse på en laks. Han kikket litt rart på Alf-Gunder som sto der med badeball og rockeringer, men var høflig nok til å ikke kommentere det. 

Vi fikk en liten innføring i hvordan denne avle-greia foregår. Fra smolt og yngel til større fisk, og at først må man bygge husene der de skal ha disse vesenene. Alf-Gunder kom med noen teite spørsmål om paring og hvor mange unger en laks kan få i et og samme kull. 

På hjemturen funderte Alf-Gunder på dette med fiske-treninga, for han hadde ikke helt tenkt å gi opp den tanken.

"Jeg skal kutte ned størrelsen på den ene ringen, og begynne å trene når de er bittesmå. Jeg lurer faktisk på om det ikke er lurt å begynne helt grytidlig, helt på valpe-stadiet, kanskje så tidlig som når de er rogn, Bjarne-Rune."

Jeg antar at det blir å lukte fisk i vogna framover. Men så lenge Alf-Gunder har en hobby er jeg fornøyd.
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits