Flyktningemottak i campingvogna

Skal si sommeren lot vente på seg her nord. Men i regnværet er det mye som skjer, blant annet har politikerne i kommunen funnet ut at de skal utrede muligheten for mottak av flyktninger fra Syria. Vi føler jo et visst ansvar her, for vi er litt engstelige for at det at VI kom hit etter nyttår har gitt vann på mølla for de som ønsker flyktningemottak. Vi har jo glidd godt inn i miljøet til tross for kulturforskjellene.

Nå er det jo sånn at noen er imot dette. De er redde for at flyktninger skal ta trygda deres eller innføre ekle skikker med sharia og sterkt krydret mat. Noen er jo enda litt skeptiske til oss også. Vi er jo trygda, snyter på skatten, og tar av og til godteri fra snophyllene på butikken uten å betale. 

Men så er det noen som mener at denne kommunen ikke har ressurser for å ta seg av folk. Det er vi tildels enige i. Det er usedvanlig lite ressurser her. De flyktningene får ikke tilgang til verken hus, fastlege, politi eller jobb, så jeg håper de er friske, lovlydige, liker friluftsliv, øyhopping og slaraffenliv.

Men så kom Alf-Gunder på en ide. "Bjarne-Rune, hva om vi åpner mottak her i vogna? Hvis vi flytter Magda inn på badet så kan de ligge i den enden der borte, i sofaen og over bordet." Joda, det kunne gå, jeg så det. "Men hva med post-traumatisk stress og sånn? De kan ha det." sa jeg. "Har du greie på psykologi, Alfern?"  Alf-Gunder så lenge på meg før han lyste opp. "Jo, men nå er det jo både whisky-brenneri på Myken og det er søkt om vinonopol i butikken i Våga, da kan vi jo handle inn, drikke og drukne alle våre sorger på den måten. Ingen psykolog kan slå en kasse øl eller ei cognac, Bjarne'rn!" 

Han har begynt å si Bjarne'rn fordi jeg sier Alfern. Det passer liksom ikke helt, men jeg gidder ikke prøve å forklare hvorfor.

"Men vi har jo ikke alt for mye greie på utlendinger heller." sa jeg. Alf-Gunder mente han hadde ei løsning på det også. "Vi skal jo til Høylandet sammen med revyen til neste uke. Vi øver oss på trønderne! Det er jo tross alt litt nærmere Syria enn her." 

Så det gjør vi. Neste uke skal vi til NM i revy og øve å snakke med mennesker som er annerledes.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits