Revyfestival på Høylandet

Faen asså. Tjongsfjordrevyen hadde jo meldt på flere nummer til NM i revy på Høylandet, og fått antatt fem av dem. Ingen som jeg eller Alf-Gunder var med i. Lurer litt på hvorfor, men gidder ikke spørre.

For det første dro de før vi fikk snuren av underbuksene forrige onsdag, så det var langt på kveld før vi kom oss avgårde. Jeg ville vente til Magda hadde lagt kvelds-egget sitt, hun får liksom ikke til å verpe under fart. Vel avgårde kjørte vi jo først litt feil, vi kjørte faktisk nordover. Trodde Høylandet var nordafor liksom, så vi havnet nesten i Tromsø før Alf-Gunder fikk inn mobildata og søkte på "revyfestival" sånn helt tilfeldig.

Vi kom nedover fredagsmorgen, og Alf-Gunder visste ikke hvor fort han skulle komme seg ut av bilen. Han hadde nemlig fått for seg at han skulle overgå Tjongsfjordrevyen i antall numre på Høylandet. Han gikk rett bort til nærmeste dame og sjekket henne langflatt på ei nyslått mark. Deretter gikk det slag i slag bortover markene. Damene var mange, de var fulle, og de var mer enn villig. Og de var fra hele landet.

Ut på lørdags morgen kom han inn i vogna, sliten, svett og meget dehydrert. "Bjarne-Rune, fikk Tjongsfjordrevyen inn bare fem nummer?"  "Ja." svarte jeg. "Og de fikk publikumspris og talentpris for ett av dem og kom videre til finalen." 

"WHAT??? Talentpris??? For et nummer?? Og publikumspris??? Var det folk som SÅ på???? Og hva er den finalen???" Haka til Alf-Hunder hang nesten ned på anklene hans.

"Jo, de numrene som er riktig gode kommer til finalen og vises på storskjerm. Eller de må jo gjennomføre nummeret på nytt under finalene, da." 

"Fy faen! Det er jo direkte umoralsk! Dette har jeg ikke hørt før nå! Håper inderlig ikke jeg har kommet videre - det er noen av de numrene jeg har hatt i natt som ikke frister til gjentagelse!"

Det var det siste jeg så til Alf-Gunder før her i morges - onsdag en hel uke etter vi så feilaktig kjørte i retning Tromsø. Jeg fant ham medtatt og nærmest gasset i hjæl i en av de plast-utedoene som blir plassert ut over hele Høylandet i anledning revyfestival. Han hadde låst seg inne der i frykt for å ha kommet til finale med et av "numrene" sine.

"Alfern, hør her. De numrene jeg snakket om, var revynumre. Dette er en revyfestival." 

"Jo, men festivaler er jo ofte sånn...ja, du veit....man camper, drikker, og har...numre."

Alf-Gunder er en hardhaus, og det er ikke ofte jeg ser ham på gråten. Men nå syntes jeg at jeg øynet en tåre i kroken på høyreøyet hans. Han påsto hardnakket at det var fordi han hadde gnidd seg i øyet med pekefingeren, og den hadde han brukt til å berøre det meste inne på den dassen i sin kjedsomhet og mulighetene for infeksjon var derfor absolutt til stede.

Lei misforståelse dette. Etter at jeg fant ham på dassen fant vi endelig campingvogna vår også. Den hadde jeg ikke funnet igjen siden det syder av campingvogner på Høylandet under festivalen. Magda hadde vært innestengt i vogna og hadde lagt fjorten egg i panikk. Tre av dem hadde hun ruget ut sånn at tre halvmagre kyllinger ble kostet ut og går antagelig enda og hakker i seg pommes frites og pils etter festivalen der nede.

Glad det er over.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

svartbloggern

svartbloggern

34, Rødøy

Jeg heter Bjarne-Rune og er 33 år. Jeg har ikke utdanning men er dritgo på å mekke bil og å drive et urlite småbruk med ei høne som heter Magda. Jeg bodde inntil nylig i campingvogn i hagen til muttern, hjemme i Sykkylven. Akkurat nå er vi en tur nordpå, nærmere bestemt Rødøy kommune på Helgeland. Her blir vi vel egentlig på ubestemt tid. Har skjedd mye rart i det siste, veit ikke heilt hvor en skal begynne. Du bør kanskje i grunn bare lese bloggen...

Kategorier

Arkiv

hits